Овен Телец Близнаци Рак Лъв Дева Везни Скорпион Стрелец Козирог Водолей Риби

t nachТук става дума за разбирането на човешкото поведение, на мотивите които движат хората, и търговска ефективност.

 


1oven

Търговските начинания на Овена
Овните изпитват възхищение от започването на проекти, но се затрудняват да ги доведат докрай. Бизнес спекулациите на Овена могат да са всякакви - важното е да се започне нещо. Може да е създаването на издателска къща, училище от всякакъв вид (Овните обичат да „преподават", независимо с какъв вид бизнес се занимават), универсален магазин, фризьорски салон, международен концерн, фирма за репродукции на оръжия с доставка по пощата. Овните са усърдни, каквото и да става, при условие че идеята е била тяхна, и могат да убедят другите хора също да повярват в нея. Защото въпреки цялото им перчене и горещ ентусиазъм, ако се натъкнат на силно противодействие. Овните имат нужда от съчувствие и насърчение. Ръководител без екип е тъжна гледка, но дори един-единствен подчинен може да е достатъчен, за да задоволи потребността на Овена да командва. Съпругът или съпругата Овен, които се грижат за своите предани и трудолюбиви съпрузи (за предпочитане е да могат да разплитат обърканите ситуации и да се поемат практическите неща и канцеларската работа), е една доказана и добре функционираща комбинация.
Овенът има нужда да чувства, че начинанието му има вътрешно присъща приемственост - че е нещо, което може да се предаде на „поколението" и дългата линия от потомци далече в необозримото бъдеще. Притурката на фамилните компании „& Сие" сигурно сс е родила като блестящата идея на някой Овен предприемач.


2telezz

Търговските начинания на Телеца
Строителство, хотели, ресторанти, пари. Телците обичат да се занимават с материални неща - тези неща, които могат да се докоснат, обхванат, в които може да се живее, спи и яде. Телците нямат доверие на идеите, въпреки че идеализмът е добре дошъл, ако прави хората продуктивни. Телците не се чувстват удобно в предприемаческа роля, която изисква мобилност, гъвкавост или постоянна промяна. По-скоро подходяща за тях е веригата магазини за хлебни изделия, отколкото рекламната агенция или бюрото за консултации по мениджмънт.
Търговските пътници, родени в зодията Телец, са относително малко - това не е зодия, която добре подхожда за постоянното предвижване и адаптиране към различната обстановка и несигурното ежедневие. Едно многозначително изключение е бил известният търговски представител, който се отказал от висока службата зад бюрото в централата, за да може да обикаля света от името на компанията. Мотивът му, както станало известно, била честата възможност да отсяда в петзвездни хотели (винаги най-хубавите) в различни столици, както и да отбелязва по списък всички посетени ресторанти от Наръчника на Мишелин. Същевременно той съставял свой собствен наръчник за най-добрите ресторанти в света. По време на тези пътешествия основното му забавление било да мъмри или да възхвалява всеки ресторант в зависимост от това, дали е харесал или не качеството на неговата храна според случая. Това е истински случай, а наръчникът му за ресторанти вече е публикуван.


3bliznachi

Търговските начинания на Близнака
„Сделките" стимулират Близнаците, както и всяка друга форма на човешко взаимодействие. Договарянето и решаването на въпросите, назначаването, намирането на специалисти, продажбите по телефона - всяко начинание, което включва разговори, размяна на идеи и разнообразни форми за общуване е използване на най-новите комуникационни технологии ги привлича. На челно място в списъка на приоритетите за Близнаците е бизнесът, който включва мобилни телефони, телефонни секретари, джобни компютри, фирми за поръчка по пощата, които се специализират в продажните на евтина тайванска електроника и средства за комуникация. (Ако все още не можете да се сетите как работи бутонът на калкулатора за изчисляване на проценти, консултирайте се с колегата си Близнак.)
Друга сфера е издателската дейност: списания, книги, компютърни игри, компютърни програми, компютърни и модни списания. Близнаците имат усет за художествено оформление и дизайн на книги, както и способността да закодират голям обем информация в точния образ или девиз. Рекламният бизнес е рай за таланта на близнаците. Автор на клюкарски рубрики във вестниците или водещ на музикално предаване в радиото са подходящи кариери за Близнаците.
Близнаците са добри в съставянето на словесни игри и решаването на кръстословици. Ако се чудите кой измисля тъпите фирмени лозунги от типа „Ние никога не грешим", ще ви помогнем - той се казва Бърт и е зодия Близнаци.
Близнаците са отлични хирурзи; те изпитват огромно удоволствие от разглобяването и сглобяването на нещата, а напрежението пред границите между живота и смъртта е допълнителен стимул за тях.
Умът на Близнаците прелива от идеи, които постоянно търсят стимул. Близнаците се затрудняват да вземат решение на кои идеи да останат верни. Те са неуморни и енергични, а основната им слабост е прекомерното разпиляване. Представете си само, когато има толкова стимулиращи неща, с които Близнаците могат да се заемат, как да се концентрират само върху едно?


4rack

Търговските начинания на Рака
Раците се чувстват в свои води в сферата на услугите и грижите за човека: общественото хранене, ресторантите, самолетните компании, туристическите агенции, здравните центрове, клиниките за бременни, счетоводните агенции.
Раците са чувствителни и артистични натури с голям интерес към историята и своето семейно минало и често преследват кариери в областта на изкуствата. В издателската дейност Раците работят върху книги за готварство, градинарство и отглеждането на деца. В киното те са склонни към интроспективни, самоаналитични, мрачни психологически драми. Силвестър Сталоун е Рак, а също и Ингмар Бергман.


5leo

Търговските начинания на Лъва
При условие, че са на върха, Лъвовете могат да се справят почти с всичко и броят на Лъвовете, които заемат най-високи позиции в компаниите, е непропорционално висок. Лъвовете обичат начинанията, които са добре видими, така че на свой ред те да имат възможността да са главни герои под прожекторите на сцената. Дори Лъвовете филмови режисьори, чието призвание е да си стоят твърдо зад обектива на камерата, имат странната способност да се превръщат в „звезди" по свой начин, като понякога са по-знаменити и от артистите, които са ангажирали за ролите. Алфред Хичкок, Сесил Б. де Мил, Роман Полански и Питър Уейр са само няколко от примерите.


6deva

Търговските начинания на Девата
Според някои книги по астрология Девите стават само за коректори и статистически анализи, но Девата има много повече таланти от четенето на думи и цифри, които имат нужда от поправка, промяна, подобрение или критика. Е, добре де, поне още един. Без съмнение издателската дейност, публикациите и всичко друго, свързано с печатното слово, привличат неудържимо аналитичния и взискателен ум на Девата. Но организационният талант на Дева да намира приложение и във всеки бизнес, където предприемачът може да блести с талантите си: финанси, брокери на борсата, уреждане на спорове между фирми, нуждаещи се от сериозно преструктуриране. Консултантската работа е сред предпочитаните от Девата занимания. Девите се изнервят, ако дълго време са център на внимание или изложени на показ. Те предпочитат длъжност, която им позволява да манипулират събитията зад кулисите, без да им пречи критичният поглед на публиката.
Освен това Девите са отлични часовникари.


7vezni

Търговските начинания на Везните
Везните харесват фирми с естетическа насоченост, работа, която стимулира ума: дизайн, графично оформление, изкуство, издателска дейност, филм или музика. Правото и политиката допадат на чувството за справедливост у Везните и любовта им към оживените дебати. Везните са „колективни същества", които обичат социалните аспекти на работата. Самостоятелния бизнес на Везните обикновено включва социално общуване: реклама и информационни технологии, консултации и съвети. Везните изпитват удоволствие от това някой да ги консултира. Това е най-близкото нещо до флирта, на което могат да се отдадат, без да застрашат любовния си живот.


8skorpio

Бизнес начинанията на Скорпиона
Скорпионите са отлични хирурзи, защото обикновено не се боят от кръв и обичат да разрязват и отварят нещата, премахват лошите парчета и закърпват добрите. По тази причина Скорпионите, ако не са хирурзи, често са редактори във филмови компании. Филмовият редактор прави същото с материала за филма, което хирургът прави е тялото - премахва лошото, преглежда доброто и след като се увери, че е здраво, сглобява обратно това, което остава, за да е сигурен, че всичко е цяло и излекувано. По същата причина ще откриете много Скорпиони редактори, които работят в издателства и вестници. Интересно е да изчислите колко червени химикалки изразходва Скорпионът редактор.
Заниманията, които включват проучване, изследване и разкриване, се харесват на проницателния ум на Скорпиона. Окултната литература, охраната, наблюдението и частните разследвания са любими занимания на Скорпионите. Както и зъболекарството те нямат проблем да причиняват болка.
Скорпионите рядко се стремят към богатство заради самото богатство, те предпочитат властта. Обаче, когато преследват власт, Скорпионите обикновено успяват само ако осъществяват някакво духовно постижение, свързано с тяхното призвание. Ако разполага с умерена власт, Скорпионът предпочита възможността да оказва влияние или да тормози неколцина избрани, а не анонимните тълпи. По подобен начин Скорпионът ще подхранва една или две близки служебни връзки, за да ги опознае изцяло. Той предпочита това пред повърхностните познанства с много хора.


9strelez

Търговските начинания на Стрелеца
Стрелците обичат начинания с мирис на приключение и пространство за развихряне - във физическия или философския смисъл, алпинизмът или управлението на олимпийски спортен отбор.
За разлика от земните зодии Стрелците не се посвещават на материални проекти. Те са слаби продавачи на конкретни стоки. Циментът, стоманата, дългосрочните строителни проекти и подобни неща предполагат поемане на траен ангажимент и огромно ограничение на потребността на Стрелеца от свобода. Компаниите за производство на автомобили обаче, както и туристическият бизнес, преподаването и юридическите професии са подходящи за Стрелеца занимания, които му позволяват пълната свобода да посещава най-различни места или да разпространява своята мъдрост.
От Стрелците излизат отлични бармани.


10kozirog

Търговските начинания на Козирога
Козирогът е земна зодия и затова отдава предпочитанията си на начинанията, които се занимават с материалните неща. Парите са хубаво материално нещо. Както и сградите, строителните компании и недвижимите имоти. Като специалисти в случаите на „възможно най-лошия сценарий" Козирозите вероятно са измислили застраховките. Ако не продават застраховки, те управляват застрахователни компании или разследват застрахователни искове за щети. Козирозите обичат да разобличават мошеничества почти толкова силно, колкото и Скорпионите, като с настойчивостта си наваксват липсата на злоба и отмъстителност.
Козирозите обичат да гонят високите постижения и веднъж опитали успеха, искат да продължат по този път и да постигнат още повече. Затова от Козирозите излизат отлични президенти на фирми, световни лидери, изследователи и хора, които провеждат събеседвания за назначаване на работа в социалните служби.
Контролът на качеството също като застраховките в действи¬телност е създаден от Козирозите и за Козирозите, а длъжностите, които се занимават или с качеството, или с контрола, са на челно място в списъка на предпочитанията на Козирога.


11vodolei

Търговските начинания на Водолея
Общински център за отдих и развлечение или спортен клуб са достойни за възхита организации за Водолея. Водолеите обичат колективните начинания правенето на пари не е приоритет, стига много хора да са се събрали заедно на едно място и да прекарват добре и, разбира се, да правят добри дела за човечеството.
Много Водолеи се занимават с научна дейност, където неразумността на реалния живот не им пречи прекалено често: те се чувстват добре като електронни инженери, учени и изобретатели.
Водолеите могат да поемат някакъв обикновен бизнес и да го направят различен: Борис Елцин поема комунизма като кариера и го превръща в свободен пазар; Рейгън учи актьорско майсторство и го превръща в политика; Ериксон започва като футболист, но реализира истинския си талант като треньор.
Водолеите издатели специализират в производството на книги с изскачащи картинки или говорещи електронни книги; Водолеите туристически агенти организират пътувания за преродени египетски жрици до Великата пирамида; Водолеите консултанти по мениджмънт специализират в успешно управление чрез групови терапевтични сесии.
Що се отнася до типичните търговски дейности на Водолеите...
Типична дейност за Водолей? Какво е това?


12ribi

Търговските начинания на Рибите
Всичко, което представлява алтернатива на реалността, е добре дошло за Рибите: те обичат видеотеките, компютърните игри, филмите, шпионските романи...
Превръщането на незначителните неща от всекидневието в душевни съкровища е отличителна черта на Рибите. В отпадъците, боклуците и захвърлените предмети Рибите виждат потенциал, който остава скрит за другите. С въображение и вдъхновение (две силни черти на Рибите) марката, с която търгуват Рибите, може за кратко време да превземе цялата страна. Рибите са адаптивни души и с готовност се ангажират почти към всичко, но предпочитат големите фирми и организации, особено тези, които са свързани с медиите, киното и изкуството, и където идентичността им ще има възможност да се слее с нещо голямо и велико.
Амбициозните Риби обичат компаниите с глобален размах те могат да се чувстват у дома си почти навсякъде, като дори не мразят периодите на изолация, което за тях е полезно Рибите важни личности обикновено завършват в дранголника с обвинение за незаконно присвояване. Не защото са престъпници, а защото не са разбрани. Борсовият брокер Ник Лийсън, преизпълнен е най-добри намерения по отношение на колегите си и работодателите, успява да доведе цяла банка до банкрут.